+31 (0)6 28 67 15 79 info@praktijksincere.nl

Hoogsensitief

Praktijk Sincere
Ik heb heel lang niet geweten dat ik hoogsensitief ben. Toch waren alle kenmerken bij mij van toepassing. Etiketje in de kleding voelt als schuurpapier, knip ik er nu meteen uit. Me terugtrekken als er veel mensen om me heen zijn. Mijn grenzen niet kunnen aangeven.
Pik snel emoties op van anderen (en ga me dan soms als clown gedragen zodat er een andere energie komt) of raak zelf verdrietig.
 

Deze kinderen kan ik helpen leren omgaan met hun gaves, begrijpen wat er gebeurd en handvatten geven om zich af te schermen.

Ook is het de bedoeling om een groepje te starten waar kinderen hun ervaringen kwijt kunnen, waar ze in alle veiligheid met anderen kunnen praten over wat ze ervaren. Want vaak voelen deze kinderen zich alleen staan, dat er niemand is die ze begrijpt
.
Door het doen van oefeningen en spellen kunnen ze meer inzicht krijgen over hun begaafdheden en vooral lol maken met elkaar. Omdat het helemaal niet akelig hoeft te zijn als je weet dat je zelf de baas bent.

 

Praktijk Sincere
Praktijk Sincere

Ieder kind is anders daarom wordt de begeleiding op elk kind afgestemd, rekening houden met de mogelijkheden en leeftijd van het kind.

Het eerste gesprek is bij het kind thuis omdat ook factoren in huis bepalend kunnen zijn hoe het kind zich voelt. Denk hierbij aan voorwerpen die van andere mensen zijn geweest, meubels, foto’s, sieraden e.d.

Het tarief voor begeleiding van kinderen is 30 euro per uur, voor deelname aan het groepje 7,50 per keer.